torstai 10. helmikuuta 2011

Ilmari Kianto: Punainen viiva

1.-10.2. Kiannon Punainen viiva kertoi heti tuoreeltaan kuinka agitaattorien vaalityö ensimmäisten yleisten ja yhtäläisten eduskuntavaalien hyväksi vaikutti takametsien erämaamökkeihinkin. Niinpä Romppaisen Topi ja Riikakin saivat tuntea "soli-sali-ratin" kutsun, kun uusi ideologia sosiaalidemokratia tavoitteli köyhän kansanosan ääniä paatoksellisuudellaan. Aate sai kuin saikin miltei uskonnon aseman Korpiloukossakin, kun työväenlauluja veisattiin kuin virsiä ikään.

Samaan aikaan luonto näytti kyntensä, jota vastustamaan ei sosiaalidemokratiakaan pystynyt - ei helpottunut elämä mökkiläisellä kun luonto antoi ja luonto otti, sen sai Romppaisen Riika karvaasti kokea.

Ensimmäinen klassikkoni =)

6 kommenttia:

 1. hei. olen bongannut klassikkohaasteen vaikka kuinka monesta blogista ja ajatellut itsekin ehtiväni mukaan, mutta nyt vasta tajusin, että tämän aloitushan meni jo kaksi viikkoa sitten... saanko silti vielä osallistua? ehdin jo miettiä kirjojakin! (ja ilman haastettahan lukeminen on tietty mahdoton ajatus... ;)

  VastaaPoista
 2. Hei Riikka! Tervetuloa mukaan haasteeseen, koska vain voi osallistua ja lukea kirjoja sitä tahtia kuin itse jaksaa ja viitsii =) Lisään sinut ilmoittautuneeksi tuonne haasteen alkupäivitykseen.

  VastaaPoista
 3. Jee! Klassikkomerkeissä nähdään :)

  VastaaPoista
 4. http://lumikinluetut.blogspot.com/2011/01/10-klassikkoa.html

  VastaaPoista