sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Carolyn Keene: Neiti Etsivä kummitustalossa

-20.2. Paula Drewn etsivänuran toinen juttu vie hänet tutkimaan kuuluisan Turnbullin linnan kummitusarvoitusta. Talossa asustavat ikäneidot kun epäilevät talossaan tapahtuvan jotain yliluonnollista; niin salaperäisiltä oudot äänet ja katoavat tavarat vaikuttavat olevan. Samaan aikaan toisaalla Paulan isä, asianajaja Carson Drew, saa kiusakseen ilkeän kiristäjän... Voiko tapauksilla olla mitään yhteistä?

3 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä hauska haaste. :) Tekee mieli käydä lainaamassa pari neiti etsivää itsekin. Kuinkahan vanha Paula on tänäpäivänä? Muistaakseni aikoinani luin kirjat joissa hän oli 16-19v. Onko kirjoista tehty uudet painokset, mielestäni kirjan kansikuva näyttää nykyaikaisemmalta kuin mitä sen pitäisi olla?

  VastaaPoista
 2. Juu vielä on ollut hauska lukea näitä vanhoja "klassikkoja" eikä taisteluväsymystä ole havaittavissa =) Suosittelen! Paula taisi olla tuossa Vaarallisissa vihkiäisissäkin parikymppinen, eli liekö kuolematon..?

  Nyt kun mainitsit kansikuvista, huomasin että suomalaisia painoksia ovat kuvittaneet ainakin Pentti Kareinen (esim. tämä Kummitustalo ja Vaaralliset vihkiäiset) sekä Kaarina Hanström (esim. Kirjaston kummitus), jonka tyylin muistankin itse noista 80-luvun painoksista. Osa kirjoista on puolestaan julkaistu amerikkalaisella kannella käsittääkseni, kuvittajana Ruth Sanderson (esim. Kummituskaruselli sekä Lentävän lautasen arvoitus).

  Tämän Kummitustalon sisältö taisi olla kyllä suoraan 50-luvulta, jolloin ensipainoskin on julkaistu (lukemani painos oli 4. vuodelta 1997), kun tekstissä puhuttiin mm. "neekerinaisesta" ja lennättimistä - mielenkiintoinen seikka.

  Onkohan kukaan koskaan tehnyt kirjallisuustutkielmaa tai gradua tmv aiheesta Neiti Etsivä? Olisi mukava lukea sellainen =)

  VastaaPoista
 3. Itsekin luen neiti etsiviä, niitähän on suomenkielellä 5..? Tykkään niistä tosi paljon, aion saada luettua ne kaikki loppuun tässä kevään aikana. Kuinka monta neiti etsivää itse olet suunnilleen lukenut?

  VastaaPoista