maanantai 4. toukokuuta 2009

Stephenie Meyer: The Host

2.1.-4.5. Kaukaa Universumista saapuneet loiset valloittavat Maata pieni palanen kerrallaan: kukin loinen saa uuden kodin ihmisvartalosta. Melanie, yksi harvoista jäljelle jääneistä ihmisistä, saa riesakseen Wandererin. Aavistamatta miksi, Wanderer kuitenkin edelleen kuulee Melanien ajatukset - muistot suuresta rakkaudestaan Jaredista. Melanie ja Wanderer aloittavat yhteisen matkan löytääkseen loisilta piileksivän Jaredin. Viimeisellä hetkellä piiloutunut joukkio löytää Wandererin ja tarjoaa tälle majapaikan. Vaikka Wandereriin ei suhtauduta mutkattomasti, joukkio alkaa pikku hiljaa luottamaan tähän. Löytäessään elämänsä yhdennellätoista tunnilla viimein partnerinsa, Wandererin täytyy tehdä valinta itsensä ja Melanien olemassaolon välillä. Rakkauden tähden Wanderer luopuu ruumiistaan, mutta yhtä suureksi paljastuu ihmisten rakkaus, kun hän viimein herää ikiunestaan...

1 kommentti:

  1. Mielestäni kirjassa käsitellään muutakin kuin kolmiodraamaa: Muukalaisten ja ihmisten yhteiskuntien moraalisia perusteita, erilaisuuden hyväksymistä, sitoutumista omien joukkoon jne.
    Näkisin kirjan allegoriana, jossa ihmiset edustavat viettien ja tunteiden ohjaamaa "villiä" ihmistä ja sielut (=muukalaiset) sivistynyttä maailmaa.

    VastaaPoista