keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Maria Eriksson & Kerstin Weigl: Mias systrar

6.-13.5. Joka kolmas viikko kuolee ruotsalaisnainen perheväkivallan seurauksena. Maria Eriksson, joka itse pakeni väkivaltaista puolisoaan Yhdysvaltoihin, ja jonka tarina on tullut tutuksi kirjoista Uhatut, Turvapaikka ja Mian salaisuus, on kerännyt tähän kirjaan kolmen muun naisen elämäntarinat. Anetten elämän on tehnyt helvetiksi entinen puoliso. Hän joutuu jättämään elämänsä Ruotsissa taakseen, kun hyppää Yhdysvaltoihin lähtevään lentokoneeseen. Veronika puolestaan saa kuolemantuomion lapsensa isältä. Leilaa hallitsee väkivaltainen isä. Osaavatko naiset vaatia elää?

3 kommenttia:

 1. Kirja vaikuttaa tosi hyvältä. Olen lukenut kaikki Maria Erikssonin kirjat, ja tämänkin lukisin, jos vain saan sen jostain käsiini... Erikssonin kirjat on aika järkyttäviä, mutta on hyvä, että naisten kokemasta parisuhdeväkivallasta puhutaan, aihe kun on valitettavan yleinen...

  VastaaPoista
 2. Onko tätä suomennettu?

  VastaaPoista
 3. Tätä kirjaa ei ole taidettu suomentaa ollenkaan.

  Maria Erikssonilta on tämän jälkeen ilmestynyt ruotsiksi myös Emma, Mias dotter, joka jatkaa omalta osaltaan Uhattujen perheen tarinaa.

  Löysinpä vielä tällaisenkin aiheeseen liittyvän teoksen kirjaston tietokannasta Monica Antonsson: Mia - Sanningen om Gömda ("Totuus teoksesta Uhatut"), jossa kerrotaan tapauksesta osin Mian entisen miehen näkökulmasta.

  VastaaPoista