tiistai 9. lokakuuta 2007

Vähä-Savo & Hyykoski & Paljakka: Tervetuloa meille! - Nyyttäreistä huippuillallisiin

9.10. Hurmaava keittokirja kaikille kodissaan vieraita ruokkiville. Kirjasta löydät menun niin lastenjuhlaan kuin vierasmaalaisen kestitsemiseenkin. Mukana perinteisiä gourmetklassikoita sekä myös uusia innovaatioita! Veden kielelle herättävien kuvien lisäksi kirjasta löytyy ekstratietoa, esim. Lihakoulu. Kirja on Vuoden keittokirja 2007 -ehdokas, minkä palkinnon voittikin.

Kinkku-perunapiirakka

2 irtopohjavuokaa tai 1 iso uunipelti

piirakkataikina:
100 g voita
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 dl maitoa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoan pohja ja reunat.

täyte:
2 rkl rypsiöljyä
4 sipulia
4 valkosipulia
400 g palvikinkkua
800 g keitteyjä perunoita
1 ruukku lehtipersiljaa
100 g kivettömiä kalamata-oliiveja
400 g ranskankermaa
4 dl maitoa
8 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria

Suikaloi sipuli, valkosipuli, kinkku ja persilja. Puolita oliivit. Viipaloi perunat. Kuullota sipulit öljyssä, lisää kinkku ja pyöritä vielä hetki. Levitä perunaviipaleet sekä sipuli- ja kinkkusuikaleet ja oliivit taikinan päälle. Vatkaa ranskankerma, maito, munat, suola ja pippuri keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista piirasta 185-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Piirakan täytteitä voi vaihdella mielen mukaan. Esimerkiksi kinkun voi korvata savulohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti