torstai 11. lokakuuta 2007

Antti Vahtera & Visa Nurmi: Skandimania - Antti ja Visa villeinä pohjolaan

11.10. Tässä keittokirjassaan Vahtera ja Nurmi suuntaavat kohti skandinaavista keittiötä aina Islannista Porin nahkiaistorille. Skandimania keskittyy lähinnä kala-, riista- ja marjaherkkuihin. Kirja on ehkä vähän liian fiini kaltaiselleni taviskokille, joka kalastaa ainoastaan kaupan pakastealtaasta. Jostain syystä tuntuu, että ruokaohjeet ovat turhan hienoja piiperryksiä myös raavaille kalastajille ja metsästäjille, mene ja tiedä. Myös Skandimania on Vuoden keittokirja 2007 -ehdokas. Alla olevaan ohjeeseen tekisi mieleni kokeilla kotijuuston tilalle Aurajuustoa, kirjan juustosivun innoittamana.

Kotijuusto-mansikkasalaatti

1 friseesalaatti
2 pientä ropposta mansikoita
150 g kotijuustoa
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
Maldon-suolaa

Pese salaatti ja kuivaa se salaatti-
lingolla. Poista mansikoista kannat. Leikkaa toinen ropposellinen viipaleiksi. Leikkaa myös juusto ohuiksi viipaleiksi. Revi isompilehtiset salaatit ja sekoita ne kulhossa öljyn, pippurin ja vähän suolan kanssa. Asettele salaatti lautasille mansikka- ja juustoviipaleiden kanssa. Soseuta toinen mansikkaropposellinen tehosekoittimessa kastikkeeksi. Jos mansikat ovat kiinteitä, lisää joukkoon 2-3 ruokalusikallista keitettyä vettä. Pirskottele mansikkakastiketta salaattiannosten pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti