torstai 30. syyskuuta 2010

John Ajvide Lindqvist: Kuinka kuolleita käsitellään

-30.9. Kuuman helleaallon jälkeinen sähköpurkaus saa laitteet ylikäymään ja ihmiset huolestumaan oudoista oireista. Kun purkaus yhtäkkiä katoaa yhtä nopeasti kuin alkoikin, kaikki huokaavat helpotuksesta - liian varhain. Vaikuttaa siltä, että sähköpurkaus herätti kaikki alle kaksi kuukautta sitten kuolleet henkiin. Kun David kutsutaan sairaalaan jättämään jäähyväiset juuri onnettomuudessa kuollelle vaimolleen Evalle, hän kokee järkytyksen huomatessaan ruumiin reagoivan kosketukseen. Mahler, entinen toimittaja, puolestaan kutsutaan ruumishuoneelle tekemään raporttia tapauksesta, ja hänessä viriää toivonkipinä oman tyttärenpoikansa pelastuksesta. Kun Elvy saa vieraakseen miehensä tuonpuoleisesta, hän tietää mitä on tapahtunut: viimeinen tuomiopäivä on koittanut, ja vain uskovat saavat pelastuksen. Viranomaiset joutuvat päättämään mitä henkiinheränneille kuolleille tehdään ja yksi jos toinenkin joutuu epätoivoisiin tekoihin rakkaimpiensa puolesta... (Gummeruksen arvostelukappale.)

Steve Alten: Mayojen testamentti

-30.9. Ihmiskunta käy kohti väistämätöntä tuhoa, kun ainoa henkilö joka sen voi estää, paranoidinen skitsofreenikko Mick, on vangittuna pakkolaitokseen ja tuomiopäivä 21.12.2012 lähenee huolestuttavan nopeasti. Samaan aikaan, kun mielisairaalaan saapuu psykiatriharjoittelija Dominique, Meksikonlahdella alkaa tapahtua outoja asioita... Tuntematon mönjä aiheuttaa satojen ihmisten kuoleman eikä aikaakaan kun ympäri maailman kantautuu uutisia tuhansien uhrien joukkotuhosta. Mitä on tapahtumassa? Suurvaltioiden johtajat syyttävät toisiaan onnettomuuksista, mutta ovat voimattomia taistelemaan vierasta teknologiaa vastaan - Mick saa puhuttua Dominiquen puolelleen ja kilpajuoksu tuhoa vastaan on alkanut...

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Näin on kirjat -kiertueen satoa

22.9. Tutustu-listalle:

Karisto
* Kirsti Ellilä: Pelastusrenkaita
* Rowan Coleman: Sattumalta äidiksi
* Nancy Thayer: Charlotten puutarha
* Päähineitä (Villit silmukat)
* Anu Holopainen: Ilmeetön mies
* Mari Strachan: Hiljaisuus soi h-mollissa
* Jaana Taponen: Väärä varustus
* Fiona Beckett: Rakkaudesta juustoon
* Lilly Secile Brandal & Bente Myhrer: Neulekirja - Uusia malleja perinteisin menetelmin
* Katarina Kuick & Ylva Karlsson: Kirjoittamisen ihanuus - Nuoren kirjoittajan opas

Minerva
* Max Manner: 72 h
* Peter James: Kuoleman kanssa ei kujeilla

readme
* Henrik Laine ym.: 501 elokuvaa, jotka on nähtävä edes kerran eläessään
* Philip Wilkinson: Myytit ja legendat - Ensyklopedia
* Mausteet - Syötävän hyvä maustekirja
* Kastikkeet & dipit - Syötävän hyvä kastikekirja
* Markus Maulavirta ym.: Lähiruokaa - Makuja maaseudulta
* Scott Kelby: Suuri digikuvauskirja 1 & 2 & 3

torstai 16. syyskuuta 2010

Liken kirjakatalogi 2010

16.9. Tutustu-listalle:

* Susan Abulhawa: Jeninin aamut
* Rawi Hage: De Niron peli
* Nicolai Lilin: Siperian opetukset
* Ros Wynne-Jones: Sade lankeaa
* Edward Bunker: Kovan onnen poika
* Ilkka Raitasuo & Terhi Siltala: Kellokosken prinsessa


~ * ~

Kiitokset Hreathemukselle tästä! Olen mielenkiinnolla lueskellut muiden kirjabloggaajien paljastuksia, mutta pidättäydyn itse tylsästi vain kirjallisissa tunnustuksissa, jotka tulevat tässä:

1) Ensimmäisen kirjastokorttini numero oli 69, ja ikioma kirjastovirkailijamme oli nimeltään Raili.
2) Olen kerännyt Suomen Kustannusyhdistyksen Vuoden kirjat -luetteloita vuodesta 1996, ja tapanani on ollut alusta saakka merkitä luetteloon ja kirjoittaa ylös tutustumisen arvoiset kirjat.
3) Olen työskennellyt kirjakaupassa (lähes päivälleen!) 10 vuoden ajan, ja työurani varrelle mahtuu 2 kirjakauppaketjua ja 4 myymälää.
4) Minut on erotettu lähes kaikista suomalaisista kirjakerhoista liian monien palautusten vuoksi.
5) Käyn kirjastossa säännöllisesti aina maanantaisin, joskus useamminkin, ja parhaillaan minulla on 47 (omalla kortilla) + 45 (lapsen kortilla) lainaa, ja sakkoja 9,20 euron edestä.
6) Ensimmäinen ostamani kirja oli Jyrki Jantusen Hihat palaa - punkkaripojan tarina, ja viimeisin Joseph D. Pistonen Donnie Brasco - My Undercover Life in the Mafia.
7) Yllätän itseni silloin tällöin haaveilemasta romaanin kirjoittamisesta, ja minulla itse asiassa onkin seitsemän teoksen rungot hahmoteltuna.

Palkinto jatkaa matkaansa seuraaviin osoitteisiin: Annelin lukuvinkit, Kirjojen kertomaa, Kuuttaren lukupäiväkirja, Lukupaikka, Rivien välissä, Silloin et ole koskaan yksin sekä Uusi kuu.

perjantai 3. syyskuuta 2010

Junot Díaz: Oscar Waon lyhyt ja merkillinen elämä

25.8.-3.9. Trujillon hirmuhallinnon aikana Dominikaanisessa tasavallassa syntynyt ja varttunut Beli ei onnellista lähtökohtaa elämälleen saanut: vanhempien ja sisarusten menettäminen oli vain alkusoittoa orjaksi päätymiselle. Kaikeksi onneksi tytön viimein pelasti La Inca, kaukainen sukulainen, joka tarjosi Belille paitsi katon pään päälle, myös lämpöä ja huolenpitoa. Kauniina dominicanana Beli kuitenkin tutustui väärään mieheen, Gangsteriin, ja päätyi pahoinpideltynä ruokopellolle.

Yhdysvaltoihin muuton jälkeen Belistä varttui sukunsa matriarkka, ja tästä alkaakin romaanin nimihenkilön, Oscarin, tarina. Äitinsä ja siskonsa Lolan helmoissa varttuneesta nuorukaisesta ei koskaan kasvanut kunnon machoa dominikaania, joka pelimiehen elkeillään olisi saanut kaikki naiset kaadettua. Ei, tuo parantumaton romantikko Oscar uppoutui tietokonepelien ja scifikirjallisuuden maailmaan, lihoi ja rakastui tulisesti monen monta kertaa saamatta koskaan vastakaikua. Oscarin tarinan rinnalla lukijalle raotetaan Dominikaanisen tasavallan veristä historiaa, ja niinpä hänenkin tiensä jatkuu kohti kotia, Santo Domingoa. Kotona Oscar löytää viimeisen rakastettunsa, joka kuitenkin on väärä, koska niin päätyy Oscarkin, pahoinpideltynä ruokopellolle...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dominikaaninen tasavalta
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -