torstai 31. tammikuuta 2008

Alexandra Villefrance & Margaret M. De Lange: Stailaa oma kotisi


31.1. Tässä kirjassa on välillä tehty aika rohkeitakin sisustusratkaisuja, ei ehkä uppoa minuun ensimmäisellä tai toisellakaan lukukerralla. Plussaa kuitenkin se, ettei koko asuntoa laitettu uuteen uskoon, vaan vanhoja esineitä saatiin kauniisti esille varsin edullisin ratkaisuin. Jotkut sisustusoppaat vannovat minimalismin nimeen; tämä ei kuulunut niihin (ennemminkin tavaran määrää on lisätty kuin karsittu).

keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Jennifer Ruby: People in Costume - The 1950s and 1960s


30.1. Pääasiassa lapsille tarkoitettu yksinkertainen kirjanen muodin historiasta 1950-1960-lukujen Englannissa. Piirretyt kuvat olisivat voineet olla vähemmän pelkistettyjä, yleiskuvan tästä kirjasta sai jotenkuten. Kuvassa kauniita iltapukuja 1950-luvulta.

Klas Lindstrand & Tomas Lestrup: Tutti frutti - Kaiken maailman hedelmät tutuksi

30.1. Tämä kirja saa veden kielelle =) Kirjassa esitelty hedelmiä joka lähtöön; mukana tutut appelsiinit ja omenat, lisänä marjoja mustikasta karviaismarjaan, eksoottisista hedelmistä mainittakoon esim. granaattiomena, kumkvatti sekä rambutan. Kukin hedelmä esitelty tarkasti alkuperänsä mukaan, myös käyttöohjeet mukana. Lisäksi esimerkkireseptejä yllin kyllin. Kuvissa hedelmien lisäksi myös mahdottoman paljon erilaisia hedelmien merkkitarroja!

Pitahaya päätyy ostoslistalleni heti kättelyssä =)

Pekka Tuomikoski: 50 vuotta sitten - 1957

30.1. En olisi välttämättä tähän hätään kaivannut näin kattavaa selostusta vuoden 1957 tapahtumista päivä päivältä, yleisluontoisempi esitys 1950-luvusta olisi riittänyt. Tämä kirja on kuitenkin varsin tarkka ajankuvaus, mukana kirjassa myös valokuvia poliitikoista ja misseistä yms. vuoden tärkeistä tapahtumista, esim. Sibeliuksen hautajaiset. Mainoskuvat varsin hauskoja!

tiistai 29. tammikuuta 2008

Russell Ash: Maailman Top 10 -listat 2008


28.-29.1. Mielenkiintoinen selonteko maailman asioista kaltaiselleni listahullulle. Pitkän miinuksen kirja kuitenkin saa siitä, että harmittavan usein ei jotakin tilastoa oltu laskettu suhteellisesti, vaan väkiluvultaan tai pinta-alaltaan suurimmat maat kipusivat helposti ensi sijalle.

maanantai 28. tammikuuta 2008

Rob Scotton: Onni ja kätketty aarre


28.1. Onni saa hyppysiinsä aarrekartan, ja innostuu aarteen etsimisestä niin, että rakentaa aarteenpaljastimen! Lopulta aarteenpaljastin viekin hänet aarteen luo, mutta onko aarre sittenkään kunnon aarre?

Taina Salovaara (toim.): Suolaiset piirakat

28.1. Anna-lehden kirjasarjaan kuuluvassa Suolaiset piirakat -kirjassa on piiraita joka lähtöön. Raaka-aineina on käytetty lihaa, kalaa, kanaa ja monipuolisia kasviksia; myös juustoisia pii-
raita mukana. Osa resepteistä Annan arkistosta, osa lukijoiden perua. Mukava lisä kirjan lopus-
sa on ohjenippu eri piiraspohjis-
ta; kätevä monipuolistaa ja ruokaistaa omiakin lempitäytteitä.

sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Dav Pilkey: Kapteeni Kalsari seikkailee

25.-27.1. Erno ja Huuko ovat tavallisia pikkupoikia, joiden suurin huvi on sarjakuvien piirtäminen sekä kujeilemi- nen mitä nokkelimmilla tavoilla. Eräänä päivänä pojat saavat päähänsä tilata hypnoosisormuksen, ja sattuman oikusta heidän ykkössarjakuvasankarinsa Kap- teeni Kalsari herää henkiin... Pojat päätyvät kunnon seikkailuun Kapteeni Kalsarin kanssa, kukistamaan uhmakasta Tri Vaippaa.

Loistava, hauska ja jännittävä kirjasarja kaikille pikkupojille, nämähän täytyy lukea ihan kaikki =)

Ville Blåfield & Leena Sharma: Ken leikkiin ryhtyy... - Julkisuuden himo ja hinta

18.12.-27.1. Hmm, kirja jossa julkkikset vuodattavat tuntemuksiaan julkisuuden iloista ja suruista, kirjoittajien (toimittajia!) myhäillessä taustalla. Julkkiksilla tuntuu olevan mielikuva, että he käyttävät hyväkseen mediaa, vaikka todellisuudessahan on päinvastoin: julkisuuden henkilöt ovat lehdistölle vain apuväline myydä lehtiään. Ja lehdethän julkaisevat mitä suuri yleisö tahtoo: jos ihmisellä ei julkisia meriittejä (enää) ole, ei sirkushuveja tahtovalle kansalle riitä kuvaus meikkipussin sisällöstä.

Joy Fielding: Missä olet?

24.-27.1. Näyttelijänalku Julia Carver on käynyt äitinsä Cindyn hermoille koko ikänsä eli 21 vuotta. Pahinta on Julian katoamistaipumus. Viisivuotiaana Julia häipyi leikkikentältä ja sai äidin pelästy- mään perin pohjin. Se teki Cindystä lähes vainoharhaisen. Neljätoistavuotiaana Julia muutti isänsä luo eikä ilmoittanut äidil- leen. Se särki Cindyn sydämen. Nyt hän lähtee koekuvaukseen eikä palaa.

Julian katoamisesta paisuu etusivun juttu. Lehdistö ja poliisi ahdistavat Cindyä, joka haluaa kääntää jokaisen kiven löytääkseen tyttärensä. Epäiltyjen piiri laajenee, naapurit käyttäytyvät oudosti, yhä uusia ja uusia salaisuuksia paljastuu...

Fielding on kuvannut taitavasti lapsensa kadottaneen äidin tuntemuksia, kuitenkin Cindyn alisteinen rooli sukulaisnaisiinsa nähden ärsytti. Mielestäni pahinta ei ole Julian taipumus kadota, vaan taipumus kerätä huomiota hinnalla millä hyvänsä.

perjantai 25. tammikuuta 2008

Patricia Cornwell: Kuolleiden kirja


8.1.- Ei tässä muu auta kuin kesken jättää; kirjassa niin paljon viittauksia edelliseen (?) kirjaan, ettei luetun ymmärtämisestä tule mitään. On tainnut minulta jäädä scarpetta jos toinenkin näistä viimeisimmistä lukematta. Jos joskus viitsisi aloittaa koko sarjan lukemisen alusta...

keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Jane Milton: Meksikolainen keittiö

21.-23.1. Meksikolainen keittiö on paljon muutakin kuin chiliä, tortilloja ja suklaata. Kirjan alkuosa esittelee meksikolaista ruokaperinnettä ajalta ennen eurooppalaisten tuloa aina tähän päivään. Lisäksi kirjasta selviää kunkin maanosan paikalliset herkut alueittain. 150 ohjeeseen mahtuu makuja kalasta lihaan, kasviksista hedelmiin; kirjan jälkiruoat ja drinkit täydentävät meksikolaisen aterian. Herkulliset kuvat!

tiistai 22. tammikuuta 2008

Sujata Massey: Rei Shimura ja ikebana-mestari

5.-22.1. Kolmannessa Rei Shimura-dekka- rissa pikku neiti etsivämme Rei aloittaa tätinsä johdolla opiskelun ikebana-kukkienasettelukoulussa. Kukkienasettelu ei olekaan mitä ensi uskomalta kuvittelisi: valtapeliä käydään niin henkilökunnan kuin oppilaittenkin kesken, eikä aikaakaan kuin yksi ikebana-mestareista löydetään murhattuna! Jännitys huipentuu kirsikan- kukkajuhliin, jolloin murhaaja tulee paljastaneeksi itsensä Reille. Mukana myös romantiikansiemen =)

maanantai 21. tammikuuta 2008

Kariston uutiset 1/2008

21.1. Tutustu-listalle:

* Anneli Kivelä: Uusia tuulia Katajamäellä
* Laura Saari: Tyyppiteoria
* Timo Sandberg: Kihokki
* Jane Green: Kirjaflirttiä
* Elizabeth Noble: Ikuiset ystävät
* Deborah Smith: Kotona laaksossa
* Joyce Tyldesley: Muumioiden mysteerit

sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Cecelia Ahern: Ihmemaa

18.-20.1. Oletko koskaan miettinyt, mitä kadonneille tavaroille tai ihmisille tapahtuu? Luokkatoverinsa Jenny-Mayn katoamisen jälkeen Sandy Shortt omistaa koko elämänsä kadonneiden etsimiselle, ja muuatta tapausta selvitellessään ottaa ja katoaa itsekin... vain päätyäkseen kadonneiden valtakuntaan, Tänne. Onko Sandy lopullisesti hukannut itse itsensä, ja onko hänellä mahdollisuutta palata takaisin?

Uskomattoman kaunis kertomus, antaa läheisensä kadottaneille lohtua, ja saa meidät muutkin ajattelemaan katoamisen mysteeriä.

perjantai 18. tammikuuta 2008

Stephenie Meyer: Eclipse


25.12.-17.1. Bellan ja Edwardin rakkaustarinan kolmannessa osassa arki on alkanut, kirjaa lukiessa harmitti myös jatkuva repiminen Bellaa eri suuntiin; Jacobkin osaa olla ärsyttävä välillä, mur! Ongelmista huolimatta kaikki pelaavat hyvin yhteen, kun on taistelun aika, jolloin montakin tuulahdusta mennei- syydestä osuu kohdalle. Loppu hyvin, kaikki hyvin, vieläkään ei tapahtunut odotetuinta, ehkäpä jo seuraavassa osassa?

tiistai 15. tammikuuta 2008

Therese Wikström: Makeita unelmia - Pikkuleivistä suklaakakkuihin


15.1. Kirjassa pääosin makeita herkkuja mahan täydeltä: keksejä, täytekakkuja, leipiä, juomia, makeisia... Kaunis kuvitus, ja monia kokeilemisen arvoisia ohjeita.

Marketta Forsell: Ikebana - Japanilaisen kukkienasettelutaiteen alkeita

15.1. Oli jo aikakin tutustua ikebana- taiteeseen, kun parhaillaan luen Sujata Masseyn Rei Shimura ja ikebana-mestari -kirjaa. Tätä kirjaa lähinnä selaillen sain vaikutelman, että ikebana on ainakin näin länsimaalaisen näkökulmasta hyvin pelkistettyä, itse asettelu vaatii kuitenkin monenlaisia temppuja =) Kaunista asettelua joka tapauksessa, kaikessa yksinkertaisuudessaan.

maanantai 14. tammikuuta 2008

Nigel McCrery: Myrkynkeittäjä

11.-14.1. Alkujärkytyksen jälkeen kirja osoittautuu varsin hyväksi kertomukseksi myrkynkeittäjästä, joka pakenee omaa menneisyyttään tappamalla vanhoja naisia ja ottamalla heidän henkilöllisyytensä omakseen. Vuosien kierteen jälkeen myrkynkeittäjä saa epäonnekseen vastaansa rikosylikomisario Lapslien, joka ehkä jopa epäuskottavan nopeasti selvitti, mistä kyse. Koko tarina ei kuitenkaan ole tässä, mukaan mahtuu myös asioiden salailua suurelta yleisöltä. Kirjasta on suunnitteilla tv-sarja, ja mielenkiinnolla jään odottelemaan Lapslien seuraavia seikkailuja. Arvostelukappale.

keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Simon Brown: Käytännön feng shui

7.-9.1. Hmm, ensimmäisellä luku- kerralla tämä kirja ei ihan auennut, vaikkakin noin puoleen väliin onnistuin lukemaan ajatuksella. Toisella lukukerralla mahdollisesti muistiinpanoja tehden aukenisi varmaankin loputkin, jos kunnolla ehtisin paneutua... Kokeeksi taidan kuitenkin siirtää sänkyä piirun verran toiseen ilmansuuntaan =)

Milla Paloniemi: Tassutellen

9.1. Milla Paloniemen sarja- kuvat ovat kyllä mainioita Tassutellen-albumissa tutus- tumme kahteen eläin- ystävykseen, koiraan ja kissaan, ja saamme nauttia heidän yhteiselonsa ihanuudesta ja kurjuudesta =) Hauska kirja! Jokainen isäntä tai emäntä tunnistaa taatusti myös oman lemmikkinsä tempauksia kirjan sivuilta.

Käy kurkkaamassa myös Tassutellen-nettisivuja!

tiistai 8. tammikuuta 2008

Thomas Marent: Maailman sademetsät - Elämän ainutlaatuista rikkautta kuvin ja äänin

8.1. Todella upea kuvateos maa- ilman sademetsien ainutlaatuisista eläimistä ja kasvistoista. Kauniit kuvat jo yksinään riittävät kertomaan sademetsien suojelun tärkeydestä, kuitenkin mukana myös runsaasti itse tietoa sekä myös kertomuksia valokuvien ottamisen hetkistä. Harmi, etten tähän hätään päässyt kuuntelemaan kirjan mukana olevaa cd:tä sademetsien äänistä, varmastikin siinä on aivan loistava tunnelma.

Thomas Marentin nettisivuihin kannattaa tutustua - nauti!

maanantai 7. tammikuuta 2008

Kaarina Hazard & Olli Löytty: Tää on taas tätä - Parisuhteen sanakirja

7.1. Mukahauska kokoelma eri sanoja, ja selvitys mitä mikäkin tarkoittaa naisen ja miehen sanomana. Ei naurattanut hymähtelynkään vertaa.


BONUS
Naiselle: Esteettinen lisäarvo, esim. bussikuskin komeus.
Miehelle: Ilmainen hyvä, esim. lihatiskin maistiaiset.

Anne Vittorina Golinelli: Meidän perheen askartelukirja


7.1. Meidän perheen askartelukirjassa on monenlaisia innostavia askartelu- malleja, lähinnä kuitenkin vain "tyttöjen juttuja". Isoäidin ruuduista virkattu peite sekä kipsinaamarit kiinnostavat!

sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Juha Itkonen: Kohti

27.12.- Mitä ihmettä olen ajatellut, kun olen tähän kirjaan tarttunut? Kesken jää - ei minusta ole näin arvostetun kirjan lukijaksi, ainakaan juuri nyt...

Joshua Piven & David Borgenicht: Erittäin tiukkojen tilanteiden käsikirja


6.1. Opas mitä eriskummallisimpiin tilanteisiin joutuvalle. Toivottavasti en itse joudu koskaan selviytymään ydinlaskeumasta, elävältä hautau- tumisesta tai katukaivoon putoamisesta!

lauantai 5. tammikuuta 2008

Nora Roberts: Morriganin risti


2.-5.1. Fantasia kirjallisuudenlajina ei ole juuri koskaan minua kiinnostanut, eikä Morriganin risti saanut minua sen enempää siitä kiinnostamaan. Pääjuonen kirjasta kattaa vampyyrikuningatar Lilithiä vastaan nouseminen, mukaan mahtuu myös romantiikkaa ja jännittäviä taisteluja. Robertsin uusin trilogia taitaa jäädä osaltani tähän.

Glynis Barnes-Mellish: Vesivärimaalauksen uusi käsikirja


5.1. Vesivärityynyt minulla on jo, mitään en ole vielä saanut niillä tehdyksi. Tässä kirjassa paljon kauniita ideoita, mutta... Minun tarpeisiini olisi soveltunut paremmin jokin "Vesivärimaalaus for dummies" -tyyppinen alkeisopas =) Jotain tästäkin kirjasta jää kyllä korvan taakse =)

Christian Ankowitsch: Täydellisen tiedon käsikirja


5.1. Aikuisten sudenpentujen käsikirjaa tässä on tavoiteltu, kuitenkin lajissaan parempiakin vastaavia opuksia on tullut vastaan.

Stine Hoelgaard Johansen: Suloiset sukat


5.1. Sukkia, sukkia ja vielä kerran sukkia =) Osan voisi tehdäkin, osa malleista tuntui turhan monimutkaisilta itse malliltaan tai langan paksuuden perusteella. Oma innostukseni ei koskaan tahdo riittää edes perusvillasukan varren yksitoikkoisuuteen, saati polvisukkiin!

Gro Aanesen: Lastenhuone - Sisusta järkevästi, kätevästi ja kauniisti


5.1. Kirjassa erilaisia lastenhuoneen sisustusratkaisuja eri ikäisille lapsille, tytöille ja pojille. Lopussa lisäksi sisustusideoita lapsiperheelle esim. olohuoneeseen tai eteiseen rojun taltuttamiseksi. Osa vinkeistä jopa toteuttamiskelpoisia! Sponsored by Ikea =)

torstai 3. tammikuuta 2008

John O'Farrell: Terveisiä perheestä


31.12.-3.1. Kepeä satiiri äidistä, joka on valmis tekemään kaikkensa lapsensa tulevaisuuden vuoksi. Matkan varrella molemmat kuitenkin oppivat, mikä elämässä onkaan tärkeintä. Joissain juonenkäänteissä olin hämärästi tunnistavinani itsenikin =)