keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Jane Green: Kirjaflirttiä

18.-23.4. Takakansi johtaa reippaasti harhaan kuvaillessaan tämän kirjan sisältöä:

Työ mainostoimistossa Lontoossa, maailman parhaat ystävät ja jääkaapissa kaneliviineri pahan päivän varalle. Mitä muuta kolmekymppinen sinkkunainen tarvitsee? Joku voisi mainita tässä kohdassa mielet, mutta älkää puhuko Cathyn kuullen. Rakkaudessa kovia kokenut Cath on itsenäinen ja elämäänsä täydellisen tyytyväinen.

Vai onko?

Oikeastaan Cath on aina haaveillut omasta kirjakaupasta... Yllätysvieras menneisyydestä saa Cathyn ja hänen ystävänsä arvioimaan elämäänsä uudelleen, ja pian Cath löytää itsensä kirjapinojen takaa. Hän oppii lukemaan asioita rivien välistä ja huomaa samalla, ettei elämänmuutos suju ongelmitta. Mitä pitäisi ajatella komeasta kiinteistönvälittäjästä, joka ilmestyy aina kahville väärään aikaan?

Mielestäni tähän kirjaan oli kerätty turhan paljon erilaisia juonenkäänteitä, moni sivujuonista olisi ollut oman kirjansa arvoinen, esimerkiksi Si-käänne latisti tunnelman kirjan loppuosaksi kokonaan. Muutenkin kirjan pääosassa oli koko ystäväporukka ongelmineen, ei pelkästään Cath flirttailemassa kirjakaupassaan. Petyin sisältöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti