lauantai 30. elokuuta 2008

Manju Malhi: Intialainen keittiö


29.-30.8. Kirjassa esitellään nykyintialaista ruokaa, johon on sekoittunut myös muu aasialainen ruokaperintö, idästä länteen, pohjoisesta etelään. Muutama ohje päätyi kokeilulistallekin:

Parsakaali-valkosipulinuudelit

200 g parsakaalin kukintoja
2 rkl kasvisöljyä
1 keskikokoinen salaattisipuli suikaleina
2 valkosipulinkynttä viipaleina
2 hienonnettua vihreää chiliä
2 tl kuorittua ja murskattua tuoretta inkivääriä
1 rkl rouhittuja suolattomia maapähkinöitä
2 rkl tummaa soijakastiketta
(1/4 tl suolaa)
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 tl demerara-sokeria
1 tl seesamiöljyä
200 g vehnänuudeleita

Huuhdo parsakaali huolellisesti kylmässä suolavedessä. Keitä kukintja kiehuvassa vedessä 2 minuuttia ja valuta. Kuumenna kasviöljy wokkipannussa tai isossa paksupohjaisessa pannussa. Kun öljy alkaa savuta, lisää sipuli ja paista hetken aikaa. Lisää valkosipuli, chili ja parsakaali pannulle ja paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Hämmennä joukkoon inkivääri ja maapähkinät. Lisää soijakastike (ja suola), pippuri, sokeri ja seesamiöljy. Sekoita hyvin. Keitä sillä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne ja nostele parsakaaliseoksen joukkoon. Tarjoa heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti