lauantai 31. joulukuuta 2011

Kuukauden kotimainen -haaste

Vuonna 2012 aion haastaa itseni lukemaan edes kerran kuukaudessa suomalaisen kirjoittajan teoksen, joka voi olla romaani, lasten- tai nuortenkirja tai miksei myös tietokirjakin. Mikäli haluat osallistua haasteeseen, jätä kommenttia =) Haastetta voi halutessaan vaikeuttaa valitsemalla lajityypiltään vieraampia teoksia, esim. kotimaista kauhua, kotimaisia tiedemiehiä ja -naisia tai kotimaisia palkittuja teoksia...

3 kommenttia:

 1. Kiva haaste, mutta menee minulta ohi, koska luen niin paljon kaikkea kotimaista koko ajan! En ole koskaan ymmärtänyt marinaa suomalaisen kirjallisuuden huonoudesta/tylsyydestä/räntäsateisuudesta. Tsemppiä sinulle ja kaikille haasteeseesi osallistuville. Toivottavasti löydät monia suomalaisia helmiä! Mukavaa uutta vuotta muutenkin!

  VastaaPoista
 2. Hauska haaste. Mutta Kirsin tavoin menee minullakin ohi, koska luen tosi paljon kotimaista. Minulla oli syksyllä "kotimainen keskiviikko"-teema. Aika usein kirjoitin kotimaisesta kirjasta juuri keskiviikkoisin, mutta toisinaan useamman kerran viikossa ja joskus taas vaikkapa tiistaina tai perjantaina keskiviikon sijaan.

  Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Minä lähden periaatteessa mukaan, mutta olen lätkäisemässä oman haasteeni ilmoille muutaman päivän päästä ja siihen liittyen yritän lukea paljon enemmän kotimaista kuin yhden kuukaudessa. Olen nimittäin juuri tuollainen Kirsin mainitsema henkilö, joka kokee kotimaisen kirjallisuuden tylsänä ja masentavana aiheiltaan. Uutena vuotena aion selvittää, onko vika lukijassa vai siinä kotimaisessa kirjallisuudessa. Ylimpiä ystävyksiä meistä tuskin tulee, mutta toivoisin löytäväni muutaman minulle sopivan kirjailijan.

  VastaaPoista