sunnuntai 28. elokuuta 2011

Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani

Tämä todellinen 1800-luvun romanttinen klassikko alkaa onnettomalla lapsuuskuvauksella, kun köyhä ja orpo tyttölapsi, Jane Eyre, joutuu hätistetyksi ottoperheensä parista pahansisuisuutensa takia. Onni onnettomuudessa - kurjista oloista Jane löytääkin henkisen kotinsa ja jää sisäoppilaitoksen opettajattareksi vielä valmistumisensa jälkeen.

Totunnaiset tavat saavat kuitenkin väistyä yhden iltapäivän aikana, kun Jane huomaa kaipaavansa vapautta ja hakeutuu kotiopettajattareksi muuan rouva Fairfaxin palvelukseen. Sekaannus isäntäväen henkilöllisyyden suhteen paljastuu pian, eikä aikaakaan kun lukija saa todistaa vaatimattoman kotiopettajattaren ja rikkaan kartanonherran rakkaustarinaa.

Upea kartano kätkee kauniisiin saleihinsa ikävän salaisuuden, jonka paljastuminen sysää Janen karkumatkalle, mutta voiko hän koskaan unohtaa rakasta herra Rochesteriaan? Toisenlaisissa oloissa, toisenlaisissa suhteissa Jane kuulee rakkaansa kutsun lähes yliluonnollisella tavalla - ja palaa Thornfieldin kartanoon...

5 kommenttia:

 1. Minulla on tämä lukulistalla klassikkohaasteen osalta ja kirja löytyy omasta hyllystäkin. Odotan tältä paljon, kiitos arviostasi:)

  VastaaPoista
 2. Kirjan alku oli mielestäni hieman pitkästyttävä, mutta kunhan kirjassa pääsi alkuun niin lukeminen kyllä kannatti! Pidän kirjasta todella paljon 1800-luvun klassikkona.

  VastaaPoista
 3. Kotiopettajattaren romaani on ihana!!

  VastaaPoista
 4. Pitäisi tämäkin joskus lukea, ei luulisi sen olevan vaikeaa, elokuvana ja tv-sarjana ainakin on hurmannut (ja kirjakin löytyy kaiken lisäksi omasta hyllystä!).

  VastaaPoista
 5. Mäkin rakastan tätä kirjaa. Humiseva harju kuuluu myös suosikkeihini.

  Blogini osoite vaihtui
  http://josvaikkalukisi.blogspot.com/

  Entinen Lukutoukka

  VastaaPoista