Marketit ovat pullollaan ruoaksi kutsuttuja vitaminoituja kevytaterioita. Jatkuvasti vaihtuvat ravintosuositukset panevat pään pyörälle. Parsakaalin ja palapaistin sijaan tankkaamme antioksidantteja ja tyydyttymättömiä rasvoja - emmekä enää tiedä mitä pitäisi syödä.
Michael Pollan nousee vastustamaan ravinto-ainekikkailua ja muistuttaa, että totuus terveellisestä ruoasta on hyvin yksinkertainen: Tarvitsemme oikeaa ruokaa teollisten mössöjen sijaan, vaikka niissä kaikki ainesosat määriteltäisiinkin mikrogramman tarkkuudella. Tavalliset raaka-aineet peittoavat prosessoidut, emulgoidut, notkeutetut ja kovetetut ruoankaltaiset valmisteet mennen tullen. On aika palata perusasioiden äärelle. Ruokailu ei vaadi ravintoainetaulukon opettelua vaan tervettä järkeä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti