lauantai 9. tammikuuta 2010

Sue Harrison: Jokien laulu

1.-8.1. Aqamdax jättää kotinsa ja turvallisen elämänsä tarinankertojana Ensimmäisten ihmisten parissa äitinsä tähden. Tämä kun kauppamiehen matkaan karattuaan ei koskaan palannut kotiin takaisin, vaikka lupasi. Sok jää velkaa Mursunpyytäjien shamaanille epäonnistuessaan lupauksensa täyttämisessä. Serkkujoen kylän K'os on katkeroitunut jo nuorena tyttönä ja parantajan taidoin osaa saada haluamansa - hyvällä tai pahalla. Lähijoen kylää tuntuu vaivaavan kirous, kun monta kädellistä koiria kuolee yhden talven aikana. Onko kirouksen tuonut mukanaan Chakliux, joka vasta palasi omiensa pariin? Chakliux joutuu todistamaan uskollisuutensa useammin kuin kerran ennen kuin heimo hyväksyy hänet pariinsa.

Kauppamiehet eivät ole ainoita jotka joutuvat uhmaamaan Beringinmeren kylmiä kuohuja kun yksi jos toinenkin lähtee pitkälle merimatkalle - kuka vihan, kuka rakkauden tähden.

Lukija pääsee kurkistamaan tuhansien vuosien takaiseen alkuperäiskansan elämänmenoon Alaskan niemimaalla. Elämänrytmin säätelee ruuan hankinta sekä uskonnolliset riitit ja tabut kaikkine kummallisuuksineen: mutta suurin niistä on rakkaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti