perjantai 14. elokuuta 2009

Marcela Serrano: Näkemiin, pikku naiset

2.-14.8. Kun lumotut lapsuuden kesät loppuivat vallankumoukseen, neljän serkuksen tiet erosivat ja he lähtivät kuka minnekin omaa unelmaansa tavoitellakseen. Viimein kolme keski-ikäistä naista tapaa vuosien jälkeen eteläisessä Chilessä. Vanhan Panchan hautajaiset avaa vanhat haavat, jotka kukin luuli sulkeneensa jo aikoja sitten. Mitähän elämä olisi tuonut eteen, jos..?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kaunokirjallinen maailmanvalloitus: Chile
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2 kommenttia:

  1. Pitaisi loytaa sinulle jotain israelilaista varmaan! En tieda miten niita on kannetty. Riittaisikohan Umayya Abu-Hanna , han on taalla syntynyt ja kasvanut.

    VastaaPoista
  2. Ehkäpä joku on jo pannut merkille, että Kaunokirjalliseen maailmanvalloitukseeni kuuluu kirjoja, jotka sijoittuvat tiettyyn maahan tietyn maalaisen kirjoittajan sijaan - tämä tietoinen valinta oli tehtävä siksi, että epäilen löytäväni vaikkapa mongolialaista kirjailijaa =)

    Israeliin liittyvää kaunokirjallisuutta olenkin jo vähän tutkinut, ja löysin kirjaston tietokannasta muutaman kirjan; Yasmina Khadra: Attentaatti, Alona Kimhi: Sureva Susanna sekä Nomi Eve: Suolainen sateenkaari. Ja Amos Oz taitaa olla israelilainen kirjailija?

    Suositteluja toki otan vastaan, mihin tahansa maahan liittyen!

    VastaaPoista