sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Diana Gabaldon: Tuliristi

22.7.-15.3. Mahdottoman pitkäveteiseksi kävi Clairen ja Jamien taival perheensä kanssa Amerikan takamailla arkisessa aherruksessa. Kirja alkaa klaanikokouk- sesta, joka alustaa Jocasta-tädin häät tiluksillaan. Lääkärin paikallaolostakaan ei ole apua, kun eräs orja kuolee syötyään tahtomattaan lasinsiruja. Kuka onkaan murhan takana ja miksi? Kotipuolessa Fraserin harjulla eletään vapaussodan alkuhetkiä, ja niinpä joutuvat Claire ja tyttärensä Brianna pelkäämään miestensä turvallisuuden puolesta tosissaan... Laulajasta ei enää laulamaan ole, kun kahakka on ohi. Loppu nivoutuu yhteen kirjan alkuosan kanssa, ja tapahtuipa erittäin iloinen yllätyskin ihan viime sivuilla!

Vaikka 1300-sivuinen luku-urakkani oli pitkä prosessi, kyllä kannatti lukea tämä kirja joka tapauksessa viimeiselle riville asti! Muukalainen-kirjasarjan toistaiseksi viimeinen osa Lumen ja tuhkan maa päätyykin luettavaksi samantien.

2 kommenttia:

 1. Heips! Itse olen juuri pääsemässä tähän tuliristiin, mutta ko. kirjaa ei tunnu löytyvän markkinoilta mistään... Olisin kiinnostunut ostamaan tuon kirjan jos se sinulla omana on etkä sitä enää tarvitse.
  T:Hannele

  VastaaPoista
 2. Hei Hannele, valitettavasti en raaski omastani luopua vaikka olen teoksen hankkinut suomeksi ja englanniksikin :) Syysrummut-kirjasta minulta löytyisi ylimääräinen pokkaripainos...

  Luulisin että Gummerus saattaa painaa Tulirististäkin isokokoisen pehmeäkantisen painoksen (jollaisena Muukalainen, Sudenkorento ja Matkantekijä ovat ilmestyneet kovakantisten ja pokkareiden lisäksi), mutta varmaa tietoa minulla ei ole.

  Itselläni viime syksystä saakka kesken ollut An Echo in the Bone ei meinaa edetä minnekään (puoliväli on ylitetty), taidan vaihtaa suomenkieliseen jahka se näinä päivinä ilmestyy!

  VastaaPoista