lauantai 22. tammikuuta 2011

10 klassikkoa

Uusi vuosi, uudet kujeet =) Aloitan 1.2.2011 haasteen 10 klassikkoa, jonka tarkoituksena on lukea - yllätys, yllätys - 10 klassikkoa! Tällä haasteella on aikaraja vuoden loppuun asti. Mikäli haluat ottaa osaa haasteeseen, voit valita heti tai matkan varrella luettavaksesi romaaneja esimerkiksi Hesarin Klassikkoautomaatista. (Ilmoittaudu kommenttilomakkeessa!)

Automaatti arpoi minulle tämän hetkisen kiinnostukseni mukaan seuraavat kirjat:

1. August Strindberg: Neiti Julie
2. Georg Büchner: Woyzek
3. Emily Brontë: Humiseva harju
4. Aleksandre Dumas nuorempi: Kamelianainen
5. Guy de Maupassant: Bel-Ami
6. Karen Blixen: Seitsemän salaperäistä tarinaa
7. Émile Zola: Nana
8. Maksim Gorki: Lapsuuteni
9. Henrik Ibsen: Nukkekoti
10. Sören Kierkegaard: Viettelijän päiväkirja

Suoralta kädeltä lupaan tutustua Emily Brontëen, mutta muita vaihtoehtoja täytyy vielä pohtia...

Osallistujat:

34 kommenttia:

 1. Hep! Minä aion osallistua. Klassikkotuntemus on huonolla tolalla, joten jospa tästä saisi puhtia aloittaa klassikkoihin tutustumisen. Kiitos haasteesta!

  VastaaPoista
 2. Minäkin taidan osallistua! Klassikkoja taidan valita Keskisuomalaisen listalta tai sitten automaatista matkan varrelta:)

  VastaaPoista
 3. Mukana myös! Olen jonkin verran päässyt alkuun klassikoihin tutustumisessa, mutta tilanne on aikalailla sama kuin Susalla. Tämä haaste on hyvä kannustin!

  VastaaPoista
 4. Miulla on jo haasteita aika monta menossa tällä hetkellä, mutta tähänkin voisin osallistua siinä ohessa. Valitsen luettavat klassikot matkan varrella erinäisten listojen pohjalta. :)

  VastaaPoista
 5. Puolet on näistä luettuna... siksi keskityn NÖF-haasteeseen, joka on aivan alkutekijöissään. Hieno haaste - tsemppiä klassikkojahtiin!

  VastaaPoista
 6. Voisin minäkin tulla mukaan. Osin otan kirjoja tuolta Hesarin koneesta, osin Keskisuomalaisen listalta.

  VastaaPoista
 7. Voi harmi, tämä olisi juuri minun tyyppinen haaste! Juuri kuitenkin lupauduin lukemaan haasteenomaisesti omat kirjani ensin, ennen kuin mitään muuta lainailen tai ostelen. Nappaan tuon loistavan kuvan talteen (jos se vain sopii), linkittäen tietysti tänne, sitten kun sopiva aika tälle haasteelle löytyy.

  Tein muuten mielenkiinnosta tuon HS:n klassikkoautomaatti-jutun ja raivostuttavan minun tyypisiä kirjoja löytyi! Joitakin, joista en ollut aikaisemmin edes kuullutkaan! Pistetään korvan taakse...

  VastaaPoista
 8. Kiva, että näin moni osallistuja on jo löytynyt =) Emilie - haasteeseen saa toki osallistua milloin vain itselle sopii, tervetuloa mukaan!

  VastaaPoista
 9. No minäkin sitten kun kerran kaikki muutkin!

  VastaaPoista
 10. Klassikot kiinnostaa aina tietyin väliajoin, joten mukana ollaan! Klassikot tulevat olemaan erilaisilta listoilta poimittuja.

  VastaaPoista
 11. Jospa minäkin lupautuisin tähän. Aikaa kuitenkin vuosi, joten ehkä se onnistuisi?

  VastaaPoista
 12. Otan riskin ja osallistun haasteeseen. :-)

  VastaaPoista
 13. Minä osallistun ehdottomasti tähän - haaste tuo kivaa lisäpotkua lukemiseen ja samalla vinkkejä mihin kirjaan tarttuisi. :)

  VastaaPoista
 14. Kun tästä luin useammasta seuraamastani blogista, heräsi kiinnostus ja löysin tännekin - suoraan osallistumaan! Saanpahan itselleni kerättyä sivistystä klassikoiden saralta :)

  VastaaPoista
 15. Hyvä haaste! Pohdin vielä osallistumista, sillä jos osallistun, aion toteuttaa haasteen niin, että kaikki kymmenen lukematonta klassikkoa löytyvät omasta hyllystä. Jos saan venäläisten tiiliskivien määrän rajattua järkevälle tolalle, osallistun kyllä :)

  VastaaPoista
 16. Kiva haaste! Osallistun, kymmenen on aika hyvä määrä. Mitä lukisin on vielä harkinnassa.

  VastaaPoista
 17. Kai minäkin sitten osallistun kun kerran kaikki muutkin ;)

  VastaaPoista
 18. No niin, pohtiminen loppui ja päätin hypätä haaste-kyytiin. Listani löytyy blogista ja kaikki klassikot löytyivät kuin löytyivätkin omasta hyllystä (poimin ne BBC:n ja Keskisuomalaisen listoilta). Jee :)

  VastaaPoista
 19. Ilmeisesti tykkään tehdä elämästäni hankalaa, koska aikarajallisia haasteita olen ottanut tälle vuodelle jo kaksi, mutta tämä kiinnostaa niin paljon, että olen myös mukana. Otin omat kirjani Hesarin klassikkoautomaatista randomilla haulla.

  VastaaPoista
 20. Mie voisin osallistua kans, jos saan itse valita klassikot omasta hyllystä. :D

  VastaaPoista
 21. Kyllä minäkin tähä osallistun nyt muiden ohella, löytyyhän minulta muutama klassikko jo hyllyssä odottamassa. Kivan kokoista suosiota tämä haaste on kerännyt!

  VastaaPoista
 22. Tulen vähän myöhässä, mutta onnistuuko osallistuminen vielä? Tuli sellainen kutina että ehkä tätä olisikin ihan kiva kokeilla. =) Mukana siis minäkin.

  VastaaPoista
 23. Tervetuloa mukaan, Meri! Koskaan ei ole liian myöhäistä osallistua tähän haasteeseen =)

  VastaaPoista
 24. osallistuisin minäkin :)

  http://sucitta.blogspot.com/

  VastaaPoista
 25. Taidanpa hypätä mukaan tähän haasteeseen. Tarkoituksenani on ollut joka tapauksessa lukea klassikoita enemmän, joten ehkäpä tämä haaste edistää hankettani :)

  VastaaPoista
 26. Hei Lumikki, minäkin tartun tähän, ja ensimmäinen haasteeseen liittyvä postaukseni löytyy täältä:
  http://sininenlinna.blogspot.com/2011/05/kate-chopin-heraaminen.html

  VastaaPoista
 27. Mukavaa, että kirjallisuuden opinnot kantavat tässä haasteessa: olen lukenut 8/10. Gorgi ja Bühner puuttuvat. Juuri viime viikolla ajattelin, että onpa noloa, etten ole lukenut enkä nähnyt teatterissa Woyzekia. Nyt on kuitenkin ulkomaille muutto edessä, joten jätän tämän haasteen toteutuksen myöhempään!

  VastaaPoista
 28. Osallistun vielä tähän. Puoli vuotta aikaa. Ensimmäinen postini kirjalistasta löytyy täältä.

  http://luelueluelue.blogspot.com/2011/06/10-klassikkoa-haaste.html

  VastaaPoista
 29. Tartun haasteeseen mukaan vaikka puoli vuotta onkin enää aikaa...=) Olen lukenut klassikoita aikaisemmin aika paljon, nyt voisi tehdä hyvää tarttua niihinkin taas ahkerammin! Omat klassikkoni valitsen keskisuomalaisen listalta.

  VastaaPoista
 30. Juu, minä kun vasta opettelen näitä bloggauksia. En ollut lentopallossa milloinkaan kovin hyvä. En tiedä, että ovatko kaikki klassikkoautomaatissa olevat kirjat klassikoita. Aika uusiakin siellä on, ainakin suomennoksina uusia. Sitä paitsi keväällä aloin lukea klassikoita tietyllä tavoitteella, josta blogissani kirjoittelen. Niin että oikeastaan olen jo kymmenen lukenut. Jos sanotte, että lue sitten toiset kymmenen, niin saahan sitä sanoa. Tuota ylläolevaa valikoimaa katselin sillä silmällä, että olen joskus ajatellut, että luen sen Nanan. Mutta en ennen kuin oma lista on jotenkin läpikäyty. Niin että jos näin jälki-ilmoittautuneena voi osallistua? Tosin kirjat olenkin jo lukenut, että kevyt on luvata.

  VastaaPoista
 31. Minäkin osallistun tähän, voi tosin loppua vuosi kesken...

  VastaaPoista
 32. Tulin ilmoittautumaan, että Klassikkohaaste on nyt osaltani tullut päätökseen. 10 lukemaani kirjaa löytyy blogini oikeasta sivupalkista keskeneräisten haasteiden jälkeen. Luulisin innostuvani tekemään jonkun koosteen vielä erikseen tämän vuoden luetuista klassikoista. Tiedä vaikka niitä vielä tulisi loppuvuodesta lisää... :)

  VastaaPoista