perjantai 22. huhtikuuta 2011

Unity Hall: Tuulen laulu

Amelia, Zach ja Ben joutuivat kärsimään isiensä virheistä ja päätyivät pakkotyöläisiksi kauniille Karibianmeren orjasaarelle. Romanttinen pohjavire johdattaa lukijan nuorten matkassa seikkailusta seikkailuun, kun Quickin suku nousee ojanpohjasta neuvokkuutensa ansiosta. Julkisivun takana kummittelee kuitenkin mustien ja valkoisten välinen vihanpito, katkeruus, pelko - ja ennen kaikkea rakkaus...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

perjantai 8. huhtikuuta 2011

J.R. Ward: Herätetty rakastaja

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrisoturin salainen veljesjoukkio.

Entinen veriorja, vampyyrisoturi Zsadist kantaa yhä kärsimyksen ja nöyryytyksen täyttämän menneisyytensä arpia. Karkaisemattomasta raivostaan ja julmista teoistaan tunnettua villiä taistelijaa pelkäävät yhtä lailla niin ihmiset kuin vampyyrit. Viha on Zsadistin ainoa kumppani ja kauheuksien tekeminen tämän ainoa rakkaus - kunnes soturi pelastaa Harvennuskunnan kynsistä kauniin vampyyrinaaraan.

Bellaa alkaa heti kiehtoa Zsadistissa kihisevä voima. Zsadistin tarve kostaa Bellan vangitsijoille ajaa kuitenkin uroksen hulluuden rajoille. Bellan on autettava rakastajaansa parantamaan menneisyyden haavat ja löytämään tulevaisuus naaraansa rinnalla.

torstai 7. huhtikuuta 2011

Margaret Peterson Haddix: Kujanjuoksu (The 39 Clues 10)

Amy ja Dan sääntäävät Karibialta viimeisen vihjeen perässä kohti Englantia, jossa eripurainen suku ei tule toimeen keskenään yhtään sen paremmin kuin ennenkään. Mardigalien ylimääräinen tavoite, koko suvun keskinäinen sopu, vaikuttaa saavuttamattomalta. Kun kilpailija yksi toisensa jälkeen saapuu Shakespearen synnyinsijoille, alkaa näyttää siltä, että voimien yhdistäminen voisikin olla mahdollista - vai sittenkään ei?

Cahillien sisarukset kapteeneinaan suku kokoontuu piskuiselle saarelle karttojen ulottumattomiin, ja alkaa ennennäkemätön kujanjuoksu, josta kukaan ei selviä hengissä ilman yhteistyötä. Mutta loppuuko peli kuitenkaan voittoon..? Taistelu pahaa vastaan jatkuu - seuraavassa osassa!

Hyejin Kim: Jia - A Novel of North Korea

Äidin kuoltua synnytysvuoteeseen ja isän kadottua hallituksen toimesta, Jia kasvoi ensimmäiset elinvuotensa isovanhempiensa huomassa kaukana vuorilla, jonne koko perhe oli karkoitettu. Kun eräänä myöhäisenä iltana oveen koputti sotilas, Jian elämä muuttui. Hän päätyi pjongjangilaiseen orpokotiin, ja taitavana tanssijana - kuten hänen äitinsäkin oli ollut - aikanaan työhön hotelliin, esiintymään jopa itselleen Rakkaalle Johtajalle.

Jia ei koskaan ehtinyt kokea elämän yltäkylläisyyttä, mutta tulvien, nälänhädän ja olojen huonontuessa tuli hänenkin mittansa täyteen. Jia päätti lähteä vaaralliselle karkumatkalle Kiinaan, mutta naiivi ja ihmisiin luottavainen kun oli, hän tuli ryöstetyksi ensimmäisellä pysähdyksellä. Orpo katujen kasvatti, Sangwon, löysi Jian ja otti tämän siipiensä suojaan viedäkseen tämän rajan yli. Jia ei kuitenkaan ollut vielä vapaa hänen ylitettyään rajajoen; ihmisten pahuus ja itsekkyys näyttäytyi Jialle vielä monella tavalla - ennen pelastavan enkelin väliintuloa...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kaunokirjallinen maailmanvalloitus: Pohjois-Korea
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Syksyn kirjat 2011 - Gummerus

5.4. Tutustu-listalle:

* Pekka Hiltunen: Vilpittömästi sinun
* Chris Cleave: Little Been tarina
* Kamila Shamise: Kartanpiirtäjä
* John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen
* Robin Cook: Kantasolu
* Kiersten White: Paranormaali
* Kate Jacobs: Lohturuokaa

* Oksanen ym.: Suomalaisia innovaatioita - Suomi-konepistoolista Habbo Hotelliin
* Michael Heatley: Elvis
* Philip Schwarzmann: How to Marry a Finnish Girl
* Juha T. Takala: Onnellinen lapsi - Vanhempien kasvatusoppi
* Irmeli Castrén: Nykykeittiön niksit
* Maxine Clark: Risotto
* Kajsa Wikman: Kajsan iloiset tilkut
* Mario Reading: Nostradamus -100 ennustusta

Noora Shingler: Marjoja ja maskaraa - Kuinka hylkäsin turhat ruoka- ja kosmetiikkakemikaalit

Olen silloin tällöin seuraillut kirjoittajan blogeja (täällä ja täällä), eikä tämä kirja juuri uutta näkökulmaa asiaan tarjonnut. Lievä paatoksellisuus häiritsi satunnaisesti montaa hyvääkin pointtia elintarvike- ja kosmetiikkavalintojen tärkeydestä, mutta hauska ihmissuhdekonteksti kantoi Schlingerin juttuja vallan mainiolla tavalla =) Varaudu muistiinpanojen tekemiseen!

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Carolyn Keene: Neiti Etsivä ja samettinaamio

-1.4. River Heightsin asukkaat ovat ihmeissään, kun salaperäinen varasliiga on ottanut tavakseen tunkeutua kutsuihin kuin kutsuihin anastaakseen juhlatalojen perhekalleudet. Paula Drew pääsee äkkiä jyvälle tapahtumien kulusta Juhlapalvelussa työskentelevän ystävättärensä Lindan avulla, mutta Samettikopla pääsee kuin koira veräjästä mitä erilaisimmista väijytyksistä. Paulan etsiväapu, villikkotyttö George joutuu äkkiarvaamatta pelotelluksi raiteiltaan, mutta pääsee viimein tolpilleen - juuri parahiksi ennen kuin on liian myöhäistä!